Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 mei 2020

Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland

Oproep voor inspiratie en ideeën voor een veilige, gezonde en onvergetelijke zomer in eigen gemeente.

Lees de eerste opzet van het ideeënboek met verschillende voorstellen en mogelijke locaties hier.

Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door de corona crisis thuis blijven. D66 Lansingerland wil daarom nu alvast starten met het nadenken over het vormgeven van de zomer in Lansingerland. Fractievoorzitter van D66 Lansingerland Ineke den Heijer.” Wij wille

n dat de mensen die straks hun zomervakantie gaan vieren in onze mooie gemeente dit veilig en verantwoord kunnen doen. Onze gezondheid staat natuurlijk voorop, maar voor veel mensen zal het toch een telleurstelling zijn om thuis te moeten blijven. Niets weerhoudt ons ervan om er ondanks alles toch een onvergetelijk leuke en gezellige zomer van te maken. We zien al heel veel mooie initiatieven ontstaan en we willen dit verder aanmoedigen zodat we goed voorbereiden zijn op die mooie zomer. Daarom onze oproep”.

De fractie van D66 Lansingerland heeft al een aantal ideeën en mogelijke locaties verzameld in een ideeënboek. Maar dat ideeënboek is nog niet af, en moet nog verder worden ingevuld. Den Heijer: “ belangrijk om te vermelden is dat dat ideeënboek moet aanzetten tot nadenken. Het is geen vastomlijnd plan, want onze gemeente, die maken we samen. Daarom roept D66 Lansingerland ondernemers, culturele instellingen, inwoners, stichtingen, verenigingen en of coöperaties op om ideeën voor deze zomer in te sturen.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat tijdens het inventariseren van de plannen en ideeën voorop. Meer ruimte voor horeca, sportactiviteiten en cultuur in de stad gaan hand in hand met noodzakelijke beperkingen. Wat D66 betreft komt er bijvoorbeeld meer ruimte voor voetgangers. `Het tijdelijk opheffen van parkeerplaatsen behoort tot de opties.

Den Heijer: mensen gaan er toch op uit tijdens de vakantie en dan kunnen we er maar beter voor zorgen dat we daarop zijn voorbereid met goede ideeën en plannen die passen bij de beperkingen van deze tijd. Een van de dingen die daarbij belangrijk is het gebruik van de openbare ruimte; zoals pleinen, watergangen en parken. We moeten ervoor zorgen dat deze voor plannen kunnen worden ingericht en ook dat deze ruimte eerlijk verdeeld wordt.

Nieuwe mogelijkheden
Over de hele gemeente verspreid is er ruimte beschikbaar voor slimme plannen op het gebied van horeca, sport en cultuur. Om het gesprek hierover op te starten, lanceert D66 ‘ Summer in the City’. Er is een eerste schets van ideeën die we hebben opgehaald uit gesprekken en uit de diverse online berichtgevingen.

Ook andere gemeenten vormen een inspiratiebron. Zo is er een idee voor een Drive-in bioscoop op het parkeerterrein bij het AMG Smidt park, vergroting van de terrassen in de drie dorpskernen, afsluiting van de Dorpstraat in Berkel centrum voor fietser om het geschikt te maken voor terrassen en daar meer ruimte te geven aan voetgangers. Maar denk ook aan het onderling lenen of verhuur van kano’s en bootjes. Niet alleen in het Bergsche Bos is veel water, ook in de wijken en in de Groenzoom is er genoeg water om er met een bootje een dag op uit te trekken.

Ruimte op een leeg plein in één van de dorpscentra

Eva Heijblom, Ineke den Heijer en Ronald van der Stad

Oproep om ideeën en plannen in te sturen:
D66 Lansingerland wil nog veel meer ideeën ophalen en verzamelen voor het ideeënboek dat voor iedereen beschikbaar komt, maar uiteindelijk zal worden aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders ter inspiratie en met het verzoek om het verder te onderzoeken wat er mogelijk is. Lees de eerste opzet van het ideeënboek met verschillende voorstellen en mogelijke locaties hier.

Heb je zelf een idee dat je wil toevoegen mail naar info@d66lansingerland.nl