Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 juni 2020

De ideeën zijn binnen voor een mooie zomer in Lansingerland.

D66 Lansingerland heeft vorige week een oproep gedaan aan inwoners, culturele instellingen en ondernemers om ideeën in te zenden voor een mooie zomervakantie in eigen gemeente. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van D66. Aanleiding is dat inwoners door de corona maatregelen komende zomer (deels) in eigen land zullen gaan vieren.

Den Heijer (fractievoorzitter D66 Lansingerland): “Ik ben heel trots op het resultaat. We hebben veel mensen gesproken of mensen hebben ons via email bereikt. Het is een mooi document geworden waarin we bijna 30 verschillende ideeën hebben verzameld van inwoners, bedrijven en cultuurinstellingen. Enkele mooie voorbeelden zijn: een silent disco voor jongeren, toneelvoorstellingen in het dorp, rondvaarten, excursies van verenigingen over natuur en cultuur en pop-up picknicks in de bossen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer iedereen zich in zet, we op deze manier Lansingerland kunnen laten bruisen en tegelijkertijd over onze gezondheid en die van anderen kunnen waken. Ik hoop dat dit document ook aanzet tot het denken in mogelijkheden i.p.v. wat er niet mogelijk is”.

D66 heeft het boekwerk met ideeën donderdagavond onder de aandacht gebracht bij de burgemeester en wethouders van Lansingerland. Den Heijer als woordvoerder gaf daarbij aan dat D66 hoopt dat het bestuur proactief met de initiatieven aan de slag gaat. Wethouder van Tatenhoven verantwoordelijk voor de cultuur en sport en de burgemeester van der Stad reageerde voorzichtig positief. Ze gaven aan dat het duidelijk is dat de verenigingen bruisen van ideeën en dat er ook veel mogelijk is binnen de grenzen. Tegelijkertijd gaven ze een waarschuwing af dat op dit moment alles wat een evenement is niet is toegestaan. Namens D66 benadrukte den Heijer dat activiteiten binnen de richtlijnen i.v.m. de corona crisis moeten plaatsvinden maar ook dat er veel mogelijk is als gedacht wordt in hoe het wel kan i.p.v. wat er niet kan. D66 Lansingerland gaf aan de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te blijven houden en open te blijven staan voor iedereen met goede ideeën en plannen.

Het ideeënboek is te vinden op de website van D66 Lansingerland https://lansingerland.d66.nl/content/uploads/sites/81/2020/05/Summer-in-the-City.pdf